... ...

Hvad består en lynlås af / opbygning

Hovedparten af vores lynlåse og reservedele kommer fra YKK, Opti og Re-a.


Vi har altid flere hundrede lynlåse i forskellige farver, længder, materialer, skydere & vedhæng i forskellige variationer.

Lynlåse kan opdeles i 3 kategorier
1) vislon
2) spiral
3) metal


Vislon - lynlåsen er en lynlås på polyesterbånd med støbte plasticelementer


Spiral - lynlåsen er en lynlås hvor nylon (elementet) er vævet eller syet på båndet


Metal - lynlåsen er en lynlås hvor elementet er fabrikeret af forskelligt materiale alt efter udseende og styrke f.eks. af nikkel, en meget let lynlås

Opbygning af en lynlåsEn lynlås udgøres af 3 hoveddele: Skyder, element og bånd.

SKYDER

Skyderen samler eller separerer elementet når lynlåsen lukkes eller åbnes. Forskellige typer af skydere er tilgængelige afhængig af anvendelse.


ELEMENT

Elementet, også kendt som tænder, er de dele på hver side af lynlåsen, som samles eller separeres ved hjælp af skyderen. Når venstre og højre side element er samlet kaldes det kæde.


BÅND

Båndet er udelukkende fremstillet til lynlåse. Det er fortrinsvis produceret af polyester, men bånd af andre syntetiske fibre og bomuld kan også leveres.

Vi har 5 forskellige former for lynlåse, disse kan fås i de 3 ovennævnte kategorier

Lynlåsene kan fås i et hav af forskellige farver og længder og vi kan få fat i dem alle (enkeltvis) bare du har tålmodighed idet vi ikke lager-fører alt, men tager imod bestillinger efterhånden som de kommer.


Valget af skyder afhænger af den ønskede skyders funktion. Skyder funktionen angiver hvordan skyderens eventuelle låsemekanisme fungerer og selvfølgelig fås den i forskellige designs...


Her er vist nogle:

Lynlåsene kan fås i størrelserne


Spiral     1 -10 mm


Vislon    3 -15 mm


Metal     3 -10 mm